Hızlı Destek Projesi


Hızlı Destek Projesi (HZP) başvuruları tüm yıl boyunca açıktır.
Başvurularınızı BAPSİS üzerinden yapabilirsiniz.

Önemli bilgiler:

Proje Tanımı: Genel Araştırma projesine dönüşme potansiyeli bulunan kısa süreli ve küçük bütçeli araştırmaların desteklenmesine yönelik projelerdir. Proje süresi en fazla 12 ay ile sınırlı olup bu türdeki projeler için ek süre verilmez.

Başvuru ve Destekleme İlkeleri: Başvuru süreçleri Genel Araştırma Projeleri ile aynıdır.

Değerlendirme: Başvurular çalışmanın kapsamlı bir araştırma projesine dönüşme potansiyeli bulunup bulunmadığı, araştırmacının Genel Araştırma projeleri yürütüp yürütmediği ve bilimsel yayın üretkenliği gibi hususlar da dikkate alınarak Komisyon tarafından karara bağlanır. Komisyon gerekli gördüğü hallerde proje ekibinin katılımı ile panel düzenleyebilir veya hakem değerlendirmesine başvurabilir.

Yürütme ve Sonuçlandırma Süreci: Çalışmaları öngörülen takvime uygun olarak devam eden projeler için ara rapor istenmez. Ancak, proje çalışmasında önemli aksaklıklar veya sorunlar ortaya çıkması durumunda, proje yürütücüsü durumun ortaya çıktığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde gelişmeleri içeren ara raporunu BAP Koordinasyon Birimine sunmakla yükümlüdür. Projenin bitiminde sunulan sonuç raporu, Komisyon tarafından değerlendirilerek karara bağlanır.
        • Hızlı Destek Projesi’nin proje destek üst limiti KDV dâhil 40.000 TL'dir.
        • Desteklenen Hızlı Destek Projesi sonuçlandıktan sonra en geç bir yıl içinde bir adet WoS Q1-Q3 makale yayınlanması ya da sonuçlarının ulusal/uluslararası bir kongrede bildiri olarak sunulması gerekir.